Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mokra torta

Mokra torta

Mokra torta

MOKRA TORTAZa koru
4 jajeta, 24 kašike  šećera, 24 kašike brašna, 13 kašika mleka, 4 kašike kakaoa, 1 prašak za pecivo.
Za fil: 1,5 l mleka, 18 kašika Sunoko šećera, 350 g margarina, 380 g mlevenih oraha, 250 g čokolade za kuvanje

Dva jajeta penasto umutite sa polovinom mere  šećera. Dodajte pola mere kakaoa, mleka i na kraju brašna pomešanim sa pola praška za pecivo. Ispecite jednu koru, a od ostalih sastojaka i drugu. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta u okruglom plehu obima 28 centimetara. Ove dve kore prerežite napola tako da se dobiju četiri. Sve sastojke za fil stavite u šerpu i pustite da prokuva. Stavite jednu koru u dublju tepsiju i prelijte je sa šest kutlača vrućeg fila, zatim stavite drugu koru i nju prelijte sa filom i isto uradite sa trećom korom, a četvrtu nemojte prelivati. Ostavite da prenoći u frižideru, izvadite i ukrasite po želji.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.