Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Marinirana teletina

Marinirana teletina

Marinirana teletina

Marinirana teletina600 g teletine, 0,5 l goveđeg bujona iz kocke, kašika ulja, 500 g brokolija, kašika skrobnog brašna, 10 ml susamovog ulja, 2 kašičice smeđeg šećera, 2 kašičice đumbira u prahu, pola kašičice tucane paprike, so i biber

Skuvajte goveđi bujon iz kocke, malo ga ohladite, dodajte susamovo ulje, smeđi šećer, đumbir u prahu, tucanu papriku, so i biber i sve umutite viljuškom da dobijete homogenu mešavinu. Meso isecite na kockice, prelijte ga sa pola količine ove mešavine, ocedite i pržite pet minuta u teflonskom tiganju na vrelom ulju. Preručite na tanjir i ostavite sa strane. U isti tiganj u kojem ste pržili meso sipajte ostatak pripremljene mešavine sa goveđim bujonom, dodajte cvetiće brokolija, prelijte s 250 ml tople vode i kada tečnost proključa poklopite i kuvajte tri, četiri minuta. Dodajte skrobno brašno koje ste razredili sa kašikom vode i kuvajte dok tečnost ponovo ne proključa, pomerajući tiganj na ringli. Smanjite temperaturu, dodajte ohlađeno meso, sačekajte da se zagreje i služite sa prilogom od barenog pirinča.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.