600 g teletine, 0,5 l goveđeg bujona iz kocke, kašika ulja, 500 g brokolija, kašika skrobnog brašna, 10 ml susamovog ulja, 2 kašičice smeđeg šećera, 2 kašičice đumbira u prahu, pola kašičice tucane paprike, so i biber
Skuvajte goveđi bujon iz kocke, malo ga ohladite, dodajte susamovo ulje, smeđi šećer, đumbir u prahu, tucanu papriku, so i biber i sve umutite viljuškom da dobijete homogenu mešavinu. Meso isecite na kockice, prelijte ga sa pola količine ove mešavine, ocedite i pržite pet minuta u teflonskom tiganju na vrelom ulju. Preručite na tanjir i ostavite sa strane. U isti tiganj u kojem ste pržili meso sipajte ostatak pripremljene mešavine sa goveđim bujonom, dodajte cvetiće brokolija, prelijte s 250 ml tople vode i kada tečnost proključa poklopite i kuvajte tri, četiri minuta. Dodajte skrobno brašno koje ste razredili sa kašikom vode i kuvajte dok tečnost ponovo ne proključa, pomerajući tiganj na ringli. Smanjite temperaturu, dodajte ohlađeno meso, sačekajte da se zagreje i služite sa prilogom od barenog pirinča.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari