Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagnjetina sa začinima

Jagnjetina sa začinima

Jagnjetina sa začinima

Jagnjetina sa začinima600 g jagnjetine (but)
2 kašike ulja
1/2 veze timijana sa cvetovima
po 3–4 grančice lavande i ruzmarina sa cvetovima
2 cveta, npr. dana i noći (po želji)
2 čena belog luka
2 paradajza
100 g maslaca
100 ml belog vina
so, biber

Meso oprati, prosušiti i tanko iseći, pa u posudi pomešati sa uljem. Ostaviti oko 20 minuta da odstoji.
Začinske biljke oprati i protresti. Nekoliko cvetova timijana, lavande i ruzmarina izdvojiti, kao i cvetove dana i noći. Listiće začinskih trava odvojiti od stabljika i iseckati. Beli luk očistiti, iseckati i pomešati sa začinskim biljkama. Paradajz oprati i iseći na kockice.
Jagnjetinu pržiti u tiganju sa duplim dnom na visokoj temperaturi sa svih strana po 1 minut, a zatim izvaditi. U tiganju na malo maslaca izdinstati mešavinu začina i paradajz. Doliti belo vino, pa ostaviti da se sve skuva. Meso začiniti solju i biberom. Preostali maslac u trakama dodavati mesu. Servirati ukrašeno cvetovima biljaka. Jesti uz pečeni hleb.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.