500 g mlevene teletine
500 g kuvane paste penne
kašičica putera
2 kašike maslinovog ulja
2 manje tikvice
pola šoljice peršuna
pola šoljice putera
3 kašike brašna
4 šolje mleka
2 šoljice sira mocarela
crni i beli luk
U većem tiganju propržite crni i beli luk na ulju, a zatim dodajte teletinu i pržite dok ne porumeni. Posolite i pobiberite. Izmešajte peršun, pastu koju ste prethodno skuvali, tikvice isečene na krugove i rasporedite po plehu.
Beli sos: Otopite pola šolje putera i dodajte brašno. Mešajte dok se brašno ne sjedini s puterom tako da nema grudvica. Polako dodajite mleko pa posolite i pobiberite. Mutite sve dok mleko ne provri i masa se ne zgusne. U ovu smesu dodajte i parmezan. Prelijte pastu i mešavinu u plehu belim sosom pa pospite mocarelom. U rerni zagrejanoj na 350 stepeni kuvajte 20-25 minuta ili dok pasta ne porumeni, a sos ne počne da peni.
Izvor: Stil magazin
![Zapečena teletina](https://kaufmax.rs/files/articles/5/5/1/4551/_thumb/4551-zapecena-teletina_0-big_jpg.jpg?v=1642503966)
Komentari
Komentari