Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zapečena teletina

Zapečena teletina

Zapečena teletina

Zapečena teletina500 g mlevene teletine
500 g kuvane paste penne
kašičica putera
2 kašike maslinovog ulja
2 manje tikvice
pola šoljice peršuna
pola šoljice putera
3 kašike brašna
4 šolje mleka
2 šoljice sira mocarela
crni i beli luk

U većem tiganju propržite crni i beli luk na ulju, a zatim dodajte teletinu i pržite dok ne porumeni. Posolite i pobiberite. Izmešajte peršun, pastu koju ste prethodno skuvali, tikvice isečene na krugove i rasporedite po plehu.
Beli sos: Otopite pola šolje putera i dodajte brašno. Mešajte dok se brašno ne sjedini s puterom tako da nema grudvica. Polako dodajite mleko pa posolite i pobiberite. Mutite sve dok mleko ne provri i masa se ne zgusne. U ovu smesu dodajte i parmezan. Prelijte pastu i mešavinu u plehu belim sosom pa pospite mocarelom. U rerni zagrejanoj na 350 stepeni kuvajte 20-25 minuta ili dok pasta ne porumeni, a sos ne počne da peni.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.