Sastojci koji će vam biti potrebni za tortu sa piškotama i višnjama:
400 g piškota, 1/2 kg šlaga, 100 g šećera u prahu, 4 čaše kisele pavlake, 600 g višanja (može i maline, jagode, kupine…), 300 ml soka od pomorandže, 1/2 l kisele vode
Za dekoraciju: 200 g šlaga, 200 ml kisele, vode
Priprema:
Šlag i šećer u prahu dobro umutite sa hladnom kiselom vodom. Dodajte kiselu pavlaku i lagano umešajte kašikom. Piškote umačite sa donje strane u sok (da se ne lepe) i ređajte na tacnu, pa odozgo premažite fil. Preko fila stavite polovinu višanja, a preko njih ponovo fil. Poređajte još jedan red piškota umočenih u sok, pa fil, ostatak višanja i ostatak fila. Za dekoraciju umutite šlag sa kiselom vodom, pa premažite celu tortu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari