Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,2 kg teletine, 50 g putera, 2 režnja celeta, 1 šargarepa, 1 dl belog vina, nekoliko lovorovih listova, grančica ruzmarina, maslinovo ulje, so i biber, 1-2 kutlače goveđe supe, kašika gustina, 2 limuna (po želji)
Priprema:
Zagrejte 6 kašika ulja u dubokom tiganju, zapecite meso sa svih strana, pa dodajte puter, celer, sitno seckanu šargarepu, lovor i grančicu ruzmarina. Posolite, pobiberite i prelijte vinom. Posle nekoliko minuta, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 70 minuta. Povremeno ga okrenite i po potrebi dolijte kutlaču supe. Pečeno meso izvadite iz tiganja, isecite i ostavite na toplom. U tiganj dolijte preostalu supu i kašiku gustina i kuvajte dok sos ne postane gust. Isključite ringlu, izvadite lovorovo lišće, pa mikserom umutite sos. Po želji dodajte sok od 2 limuna. Meso poslužite uz sos i pečeni krompir. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari