Potrebno je:
2 svinjska filea
1 kašičica belog luka u prahu
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
1 kašičica crvenog luka u prahu
2 kašičice začina za piletinu
1 kašika maslinovog ulja ili putera
Priprema:
File očistite od žilica, a sve začine izmešajte u manjoj posudi zatim ih dobro utrljajte u meso. Uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
U veliku tavu sa metalnom drškom sipajte ulje ili puter i stavite da se greje na šporet. Na vrelu tavu stavite meso i pustite da se prži dva minuta sa svake strane, da dobije lepu koricu, a zatim tavu stavite u rernu i pustite da se meso peče još 18 minuta.
Nakon što je pečeno izvadite meso iz rerne umotajte u foliju i ostavite da odmata 5-10 minuta pre sečenja. Na taj način će meso zadržati sve sokove i neće biti suvo. Izvor:lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari