250 g brašna, kašičica cimeta, prstohvat soli, 100 g šećera u prahu, veća banana, 150 g margarina, 400 g marcipana, 100 g mlevenih pistaća i kesica posnog šlaga. Za ukrašavanje: 2 kašike ruma, 100 g šećera u prahu i 50 g seckanih pistaća
Na radnoj površini pomešajte brašno, cimet i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje, dodajte izgnječenu bananu, komade hladnog margarina i rukama zamesite glatko testo. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da se hladi 60 minuta.
Za to vreme, marcipan izrežite na komade i pomešajte sa mlevenim pistaćima i šećerom u prahu, podelite na tri dela i od svakog napravite rolat dužine 30 cm. Testo izvadite iz frižidera, takođe podelite na tri dela i svaki razvijte oklagijom da bude veličine 10x30 cm. Svaki marcipan rolat stavite na komad testa, urolajte, poređajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Šećer u prahu umutite sa rumom, poprskajte preko ohlađenih rolata i ukrasite seckanim pistaćima.
Izvor: Novovsti
![Rolat sa pistaćima](https://kaufmax.rs/files/articles/6/5/3/4653/_thumb/4653-rolat-sa-pistacima-1-big_jpg.jpg?v=1642508128)
Komentari
Komentari