10-12 suvih crvenih paprika, 400 g mlevenog mešanog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 šoljica pirinča, 1 manji krompir, mlevena crvena paprika, brašno, ulje, so, ljute papričice, biber, 1 jaje, 1 šoljica kuvanog paradajza
Paprike očistite, operite i poparite sa vrelom vodom da malo omekšaju. Za to vreme na ulju propržite sitno seckani luk, dodajte meso, posolite i zajedno propržite. Kada je gotovo, dodajte pirinač, narendan krompir, biber i jaje. Zaljutite sa papričicama po ukusu. Sa ovim filom punite paprike koje ste izvadili iz vode i ocedili. Napunjene paprike ređajte u posudu u kojoj će se kuvati. Nalijte sa vodom da ogreznu i kada provru smanjite temperaturu i tiho ih kuvajte najmanje 1 sat. Pred kraj dolijte kuvani paradajz i blago zapržite sa malo brašna i aleve paprike. Krčkajte još oko pola sata da se zaprška skuva, a možete ih zapeći i u rerni.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari