Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom

Piletina u paradajz sosu sa parmezanom3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica majčine dušice, 1 kašičica peršuna, so i biber, 8 šnicli pilećeg belog mesa, pola šolje mocarele, 16 kašičica parmezana, 2 kašike putera
Za sos:
1/2 šolje maslinovog ulja, crni luk, 2 čena belog luka, vezica celera, šargarepa, so i biber, 900 g pelata, 6 listova bosiljka, 2 lista lovora,4 kašike putera

Sos
U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte iseckane crni i beli luk i dinstajte ih dok crni luk ne postane staklast, oko 2 minuta. Dodajte celer i šargarepu i pososlite i pobiberite. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte paradajz, bosiljak i lovor i pustite da struji na tihoj vatri oko sat vremena, dok se ne zgusne. Izvadite lovorovo lišće i probajte sos. Ukoliko je još kiselkast, dodajte puter. Polovinu sosa stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku masu, a zatim dodajte i ostatak.
Meso
Rernu uključite na 250 C. Začine za meso pomešajte sa uljem, posolite i pobiberite. U tu smesu uvaljajte sve pileće šnicle. Marinirano meso pržite dok ne poprimi blago braon boju, po 2 minuta sa svaku strane.
Piletinu stavite u pleh, pa na svaku šniclu nanesite paradajz sos, zatim po kašiku mocarele i po dve kašičice parmezana. Preko mesa zatim nanesite komadiće putera. Pecite dok se sir ne otopi, a piletina dobro ispeče, oko 3 do 5 minuta.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.