Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g brašna, 450 ml toplog mleka, 1 kockica kvasca, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 ½ šolja ulja, 100 g putera, 200 g trapista, 100 g pečenice, 200 g šunke, 1 kašika origana, 4 kašike kečapa, 1 jaje
Priprema:
U toplo mleko izmrviti kockicu kvasca, a potom dodati 1 kašiku brašna i kašičicu šećera i ostaviti da naraste. Nakon desetak minuta, kada kvasac proradi, pomešati ga sa ostatkom brašna, sa blago zagrejanim uljem i šećerom. Umesiti glatko testo i ostaviti da naraste na toplom. Kada se testo udvostruči, razvaljati ga i podeliti na dva dela. Svaki pravougaonik premazati otopljenim puterom i filovati kečapom, pečenicom, šunkom i umućenim jajetom. Urolati i iseći na komade širine oko 1,5 centimetara. Složiti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari