Sastojci koji će vam biti potrebni za pečenje:
ulje, 2 kg mlade svinjetine, 4 čena belog luka, 2 grančice ruzmarina, 1 veća glavica crnog luka, so, biber, 5 većih kašika maslaca, 1 šolja pileće supe, 1 šolja piva
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na malo ulja u većoj dubljoj šerpi prodinstajte crni i beli luk koje ste prethodno iseckali. Zatim dodajte grančicu ruzmarina i maslac. Potom stavite komad svinjetine i ostavite ga da se fino zapeče sa svih strana, tako da dobije braonkastu koricu. Nakon toga, izvadite meso i stavite ga u pleh u kome će se peći, a potom ga prelijte sosom u kome se dinstalo i šoljom bujona i piva. Pecite oko sat vremena na 200 stepeni, uz povremeno prelivanje sokom koje meso bude ispuštalo. Kada meso bude sasvim gotovo, izvadite ga, ostavite da se malo prohladi kako biste ga lakše isekli, a potom služite uz krompir i sezonsku salatu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari