Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g malina, šlag, 250 ml slatke pavlake, 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 kašika ulja
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca u posebnom sudu umutite u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Nakon toga plastičnom kuhinjskom špatulom lagano sjedinite ove dve smese. Polako dodajte ulja i brašno, vodeći računa da smesa „ne padne”. Nemojte mutiti već samo lagano mešajte špatulom. Pripremite veći pleh u kome ćete peći rolat i na njega stavite pek papir. U zagrejanoj rerni pecite patišpanj na 165 stepeni oko 20 minuta. Proverite čačkalicom, da li je kolač fino pečen, izavidte ga i odmah uvijte u vlažnu kuhinjsku krpu. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, a zatim umešajte maline koje ste oprali i prosušili. Nafilujte rolat koji se ohladio, a zatim ga na kraju ukrasite šlagom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari