750 g krompira
so, biber
1 kg svinjskog mesa u komadu
kašika senfa
7 šargarepa
3 glavice crnog luka
3 kašike ulja
kašika paradajz-pirea
1 l bujona od povrća
2 dl piva
½ kašičice začinskog bilja
list lovora
4 kašike putera
malo šećera
Operite krompir i u slanoj vodi kuvajte oko 20 minuta. Ocedite ga i ostavite u poklopljenoj šerpi da se potpari, pa ga oljuštite. Očistite šargarepu, pa tri sitno iseckajte, a ostatak isecite na štapiće i skuvajte u slanoj vodi.
Operite meso, osušite ga salvetom, posolite, pobiberite i premažite senfom.
Iseckajte dve glavice crnog luka. Zagrejte ulje i propržite meso sa svih strana. Dodajte luk i iseckanu sirovu šargarepu i sve zajedno propržite. Smanjite vatru, sipajte paradajz-pire, supu, pivo i začine, poklopite i dinstajte oko dva sata.
Preostali luk isecite na rebarca i propržite na zagrejanom puteru. Dodajte krompir isečen na kolutove, propržite još malo i začinite. Obarenu šargarepu pomešajte s vrućim puterom i začinite solju, biberom i šećerom.
Izvadite meso i uvijte u foliju. Dinstano povrće propasirajte kroz cediljku i začinite. Isecite meso na komade i servirajte sa šargarepom, krompirom i sosom.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari