Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

3 potcenjene vrste povrća koje bi trebalo da zavolite

3 potcenjene vrste povrća koje bi trebalo da zavolite

3 potcenjene vrste povrća koje bi trebalo da zavolite

3 potcenjene vrste povrća koje bi trebalo da zavoliteKELERABA
Keleraba je biljka koja ima mnogostrane prednosti i vrlo je hranljiva. Nema masnoća, puna je vlakana, kalijuma i vitamina C koji povoljno utiče na imuni sistem. Hrskava i sočna, spada u porodicu kupusa i karfiola, a ima i sličan ukus ukoliko se jede u presnom stanju. U takvom obliku, možete je spajati sa jabukama ili citrusima, i možete je dodavati u salatu od kupusa.

KUPUS
Razne vrste kupusa, kao što su kinesko zelje, kelj ili ljubičasti kupus, članovi porodice brassica, imaju višestruke korisne odlike. Bogati su antioksidansima, smanjuju nivo holesterola u krvi i sadrže sastojke kao što su glukosinolati, polifenoli i glutamini koji su zdravi za organe za varenje.
Iseckajte ih sitno i napravite salatu, ili vijetnamske rolnice.

PLAVI PATLIDŽAN
Plavi patlidžan bogat je antioksidansima, uz njega ide odlično kari, a uz ispržen može se dodati paradajz, kozji sir i sveži bosiljak. Ima mnogo načina njegove pripreme, od toga da se može puniti, pohovati, peći na grilu...


Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.