Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Žuti čizkejk

Žuti čizkejk

Žuti čizkejk

ŽUTI ČIZKEJKZa koru: 250 g „plazme mlevene“, 125 g maslaca, 2 kašike meda, kesica vanilin šećera, pola kašičice cimeta
Za fil: 500 g nesanog sremskog sira, 4 jaja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 2 kesice vanilin šećera
Za preliv: 400 g očišćenih breskvi, 100 g ribizli, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, 2 kašike meda

Mlevenu plazmu, rastopljeni maslac, med, vanilin šećer i cimet dobro izmešajte i smesom obložite podmazan sud. Žumanca i šećer penasto umutite, dodajte sir i otopljeni, prohlađeni maslac. Belanca dobro umutite i lagano sastavite sa pripremljenim sirom. Smesu rasporedite po kori i pecite 30 minuta na 175 stepeni. Oljuštene i isečene breskve kuvajte sa šećerom i medom da se šećer rastopi, te ohladite. Ohlađenu tortu pospite očišćenim ribizlama i prelijte prelivom.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.