Sastojci:
800ml mleka
2 pudinga od vanile
200g margarina
5 kašike šećera
100g šećera u prahu
100g seckanih oraha
4 banane
200g plazma keksa
200g žele bombona
100g kokosovog brašna
pola limuna
Priprema:
U šerpu sipati 700ml mleka i ostaviti da proključa sa šećerom.
U 100ml mleka razmutiti puding, dodati mleku i uz neprestano mešanje skuvati i ostaviti da se hladi.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom
Sve dobro umutitmo pa dodamo keks izlomljen naparčad, žele isečen na kockice, seckane orahe, banane isečene i limunom poprskane i kokosovo brasno.
Sve zajedno lepo promešati pa izručiti u odgovarajuci kalup koji smo prethodno obložili celofanom.
Tortu formirati pa ostaviti na hladnom da se stegne.
Kada se torta stegne,izručimoje na tacnu i ukrasimo šlagom po zelji.
Recept polala:
Bojana Ilić
Pirot

Komentari
Komentari