Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ZAPEČENA BORANIJA

ZAPEČENA BORANIJA

ZAPEČENA BORANIJA

Sastojci:

600gr očišćene boranije
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 šargarepe
3 jajeta
2dl neutralne pavlake
1 kašičica mirodjije
100 gr listova slanine
1 kašika mlevene paprike
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende a beli luk što sitnije iseckati.Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast a zatim dodati šargarepu i boraniju pa kratko propržiti. Potom dodati beli luk i mlevenu papriku te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.Kada je boranija napola dinstana, dodati mirodjiju i začine po ukusu.Odliti suvišnu tečnost i boraniju preručiti u nauljenu vatrostalnu ciniju.Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije.Odgore poredjati slaninu pa staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumeni.Sluziti uz pohovano meso.
Recept poslala:
Andrijana Kovačević
Kovin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.