Za 6 osoba: 400 g piškota, 600 g očišćenih jagoda, 4 jajeta, 200 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 500 g krem-sira, 250 ml slatke pavlake, 100 ml ruma i limun
Penasto umutite žumance sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte krem-sir. Posebno umutite šlag i slatku pavlaku pa sve pomešajte sa pripremljenom masom. Dodajte čvrsto umućen sneg od belanaca sa dve-tri kašike šećera, lagano pomešajte sa kremom i sve ostavite da stoji u frižideru. Jagode prepolovite ili isecite na manje komade, pa pola količine ispasirajte u pire, dodajte limunov sok i rum, time obilato poprskajte piškote, ali pazite da se sasvim ne raskvase. Na dno staklenih čaša rasporedite malo ohlađenog krema, preko njega poređajte sloj piškota, prekrijte novim slojem krema, odozgo rasporedite komadiće jagoda i ceo postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Do služenja čuvajte u frižideru.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari