Za 4 osobe: 150 g crne čokolade, 40 g šećera, 2 jaja, 100 ml šlaga i 20 ml konjaka ili likera po želji. Za ukrašavanje: 200 g malina ili jagoda, 50 g crne čokolade i 3 kašike šlaga
Na pari otopite crnu čokoladu sa konjakom ili likerom, uz stalno mešanje. Žumanca penasto umutite sa 20 g šećera, čim se šećer istopi sklonite s ringle i nastavite da mutite još nekoliko minuta. Umutite šlag i čvrst sneg od belanaca sa 20 g šećera. U ohlađeni čokoladni krem stavite umućena žumanca, promešajte, zatim dodajte šlag i čvrst sneg od belanaca. Čokoladni krem sipajte u dekorativne čaše i ostavite da se hladi u frižideru najmanje tri sata. Za to vreme na pari otopite crnu čokoladu sa tri kašike šlaga. Pre serviranja krem ukrasite voćem i prelijte toplom čokoladom.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari