Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Venčić sa vanilom

Venčić sa vanilom

Venčić sa vanilom

Venčić sa vanilomZa kiselo testo:
2 štapića vanile
80 g šećera
2 grančice svežeg ruzmarina
175 ml mlakog mleka
kesica suvog kvasca
400 g brašna
100 g maslaca
100 g mlevenih badema
2 jajeta
1/2 kašičice soli
I još:
žumance
2 kašike mleka
100 g šećera u prahu
2 kašike soka od limuna

Uzduž zaseći štapić vanile, nožem istrugati srž, kuvati 5 min. u mleku sa grančicama ruzmarina. Skloniti sa ringle, sačekati da postane mlako, izvaditi vanilu i ruzmarin.
Pomešati suvi kvasac, kašiku mleka i kašičicu šećera. Ostaviti da miruje 15 min. Prosejati brašno u činiju. Dodati preostale sastojke za testo i nadošli kvasac, pa 5 minuta mesiti da nastane glatko testo. Testo podeliti na 2 dela, svaki urolati u rolnu dužine oko 50 cm, spiralno ih obmotati jednu oko druge. Testo možete podeliti i na tri dela i isplesti pletenicu. Testo položiti na podmazan pleh, oblikovati ga u venac, prekriti i ostaviti da miruje 20 minuta.
Žumance ulupati sa mlekom, premazati venac i peći 30 minuta na 200° C da dobije zlatnobraon boju. Pomešati šećer u prahu i 2 kašike limunovog soka, pa premazati rashlađeni venac. Vena cmožete ukrasiti i bademima po želji.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.