Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

VASINA TORTA

VASINA TORTA

VASINA TORTA

Sastojci
Kora :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
sok od jedne pomorandže

Fil:
300gr mlevenih oraha
malo vrelog mleka (oko 50ml)
150gr prah šećera
kora i sok od 1 pomorandže
5 štangli crne čokolade
200gr putera
4 žumanca
4 kašike šećera

Šne:
15 kašika šećera
1 šoljom vode
4 belanaca

Kora:
Mikserom umutiti belanaca, pa pred kraj postepeno dodavati jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenja dok se ne formira čvrst šne koji kada okrenete šerpu neće ispasti iz nje.
Dodati žumanca, jedno po jedno, sjedini ti ih a zatim dodati brašno i orahe, pa i njih lagano ručno izmešati vodeći računa da šne što manje splasne.
Obložiti kalup za tortu prečnika 26cm papirom za pečenje sipati šne, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 15-20minuta.
Ostaviti da se kora ohladi a zatim na nju naneti sok od jedne pomorandže.

Fil:
Orahe popariti sa malo vrelog mleka(oko 50ml.), pošećeriti prah šećerom po ukusu (150gr.) a zatim dodati puter i sve dobro sjediniti.
Dodati 5 štangli rastopljene čokolade i struganu koru i sok od jedne pomorandže.
Zasebno penasto umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa ih izmešati sa smesom od oraha.
Ovim filom filovati koru a preko njega treba staviti šne koji se pravi na sledeći način:
ušpinovati 15 kašika šećera sa šoljom vode a zatim postepeno dodavati u prethodno umućen šne od 4 belanaca, uz neprekidno mešanjedok se masa ne ohladi.


Recept poslao:
Ljuba Kitanović
Beograd

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.