Potrebno je:
400gr teletine,
1 plavi patlidžan,
1 tikvica,
2 paprike,
150gr boranije,
1 šargarepa,
glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
2 paradajza,
2 krompira,
kašičica crvene mlevene paprike,
3 lovorova lista,
kašičica soli,
4 kašike ulja
Na ulju upržimo crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodamo meso isečeno na kockice.
Promešamo i pržimo par minuta. Dodamo tikvicu i plavi paradajz isečene na kocke.
Isečemo papriku i krompir na kocke pa dodamo u šerpu, dodamo i boraniju. Posolimo, promešamo pa dodamo i sitno isečen paradajz i beli luk. Dinstamo oko 5 minuta, pa dodamo crvenu mlevenu papriku, lovorov list i nalijemo vodom da ogrezne. Kuvamo oko 15 minuta a zatim sadržaj prespemo u vatrostalnu činiju. Sa sadržajem prespemo i tečnost.
Prekrijemo folijom i pečemo u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Pred kraj pečenja skinemo foliju.
Recept poslala:
Gordana Zivković
Bela Palanka

Komentari
Komentari