Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Toskanska čorba

Toskanska čorba

Toskanska čorba

2 grančice celera, 3 manje šargarepe, glavica luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 6 većih listova kelja, 2 krompira, 0,5 l pilećeg bujona iz kocke, 0,5 l goveđeg bujona iz kocke, grančica ruzmarina, 2 grančice majčine dušice, 150 g parmezana u komadu, manja konzerva pasulja, 300 g testenina u obliku pužića, so i biber.

Na vrelom ulju kratko ispržite iseckani crni luk sa celerom i šargarepom isečenim na kockice, smanjite temperaturu i dinstajte 10 minuta. Dodajte iseckani beli luk, pržite 30 sekundi, sipajte paradajz isečen na kockice, promešajte, kuvajte minut, dva pa ubacite oprane, očišćene i usitnjene listove kelja. Kuvajte još pet minuta, zatim dodajte krompir isečen na kockice i prelijte s dve vrste prethodno pripremljenog bujona. Začinite aromatičnim biljem, posolite, pobiberite, ubacite ceo komad parmezana, poklopite i sačekajte da tečnost proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta dok krompir ne omekša. Izvadite parmezan, grančice ruzmarina i majčine dušice iz supe. U ključaloj slanoj vodi skuvajte testenine, pazite da se ne raskuvaju, ocedite je i preručite u supu. Dodajte oceđen i izgnječen pasulj. Posolite, pobiberite i kuvajte još minut, dva. Supu služite sa prepečenim hlebom.

izvor: Novosti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.