Potrebno je:
za koru:
10 belanaca
600gr šećera
2 kašike vinskog sirćeta
za fil:
1l mleka
10 žumanca
12 kašika šećera
6 kašika gustina
3 kašika brašna
250gr margarina
250gr šećera u prahu
100gr crne čokolade
100gr bele čokolade
3 pakovanja piškota
300gr euro krema
Umutiti belanca sa šećerom a zatim dodati 2 kašike vinskog sirćeta. Smesu
sipati u pleh obložen kuvarskom hartijom i peći na 150 stepeni 60 minuta.
U šerpu na šporetu staviti da provri 1l mleka sa 12 kašika šećera, 10
žumanaca, 6 kašika gustina i 3 kašike brašna. Skloniti sa šporeta i
ostaviti da se prohladi a zatim dodati i margarine i 250gr šećera u prahu i
umutiti. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu
čokoladu a u drugi otopljenu belu čokoladu.
Finalni postupak: na poslužavnik staviti koru, premazati je eurokremom,
zatim je premazati filom sa belom čokoladom, zatim redjati piškote
natopljene mlekom, zatim fil sa crnom čokoladom i celu tortu ukrasiti šlag
kremom.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari