Za koru: 2 jaja, 60 g šećera, 15 g brašna, 15 g kakaoa u prahu.
ZA prvi fil: 90 g crne čokolade, 180 mlslatke pavlake, 1 kesica krem fiksa.
Za grugi fil: 90 g mlečne čokolade, 180 ml slatke pavlake, 1 kesica krem fiksa.
Za treći fil: 90 g bele čokolade, 180 ml slatke pavlake, 1 kesica krem fiksa.
Za glazuru: 100 g crne čokolade, 1 dl slatke pavlake.
Umutite jaje, žumance i 50 grama šećera i stavite na paru. Mutite dok se smesa ne zagreje, pa je dobro još umutite mikserom. U to dodajte brašno i čokoladu u prahu i promešajte. U posebnom sudu umutite belance sa ostatkom šećera. Od prve smese odvojite petinu i nju varjačom dodajte peni od belanaca, a zatim dodajte i ostatak. Stavite smesu u okrugli kalup prekriven papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta na 200 stepeni. Za fil od crne čokolade otopite prvo čokoladu na pari. Odvojeno umutite slatku pavlaku, odvojite 1/3 umućene pavlake i brzim mućenjem dodajte u otopljenu čokoladu. U to dodajte ostatak umućene slatke pavlake i krem fiks. Stavite fil preko kore, pa stavite u frižider. Na isti način pripremite drugi fil od mlečne i treći od bele čokolade. Za glazuru pomešajte provrelu slatku pavlaku sa istopljenom čokoladom. Glazuru stavite preko torte.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari