1 kg šljiva
150 g margarina
200 g šećera
8 jaja
150 g mlevenih oraha
150 g brašna
100 g kakao-praha
cimeta po ukusu
Dobro umutite 150 g Vital margarina i 200 g šećera, pa polako u masu dodajite jedno po jedno osam svežih žumanaca. U penasto umućenu masu sipajte 150 g samlevenih oraha i 50 g kakaoa u prahu rastopljenog u malo tople vode. Na kraju, dodajte čvrsto ulupan sneg od osam belanaca i 150 g brašna.
Kalup za tortu namažite Vital margarinom, obložite ga belim papirom, sipajte masu u kalup, pa po površini testa stavite šljive (oprane i bez koštica). Tortu pecite na jakoj vatri u rerni, pa je pečenu pospite sa dosta sitnog šećera, zamirisanog cimetom u prahu. Ohlađenu tortu isecite na komade i služite.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari