Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od ribizli

Torta od ribizli

Torta od ribizli

Torta od ribizliZa podlogu:
300 g dvopeka
130 g mekanog putera

Za fil:
8 listova želatina
500 g švapskog sira
400 g svežeg neslanog krem-sira
5 kašika sirupa od vanile
2,5 dl slatke pavlake
2 kesice vanilin-šećera
4 kašike soka od limete
kesica providnog preliva za torte
150 g šećera
3 dl soka od ribizle ili
maline

Izmrviti dvopek u blenderu ili u kesi oklagijom. Izmesiti mrvice s maslacem. Masu rasporediti po podlozi ovičenoj prstenom za tortu (prečnik 26 cm). Ohladite u frižideru.
Razmekšajte želatin. Izmešajte obe vrste sira i vanilin sirup. Ocediti želatin, rastopiti ga i umešajte u krem. Umutite slatku pavlaku s vanilin-šećerom i umešajte u krem. Rasporedite krem preko podloge od dvopeka. Hladite u frižideru oko četiri sata.
Razmutite sok od limete s praškom za preliv, dodajte šećer i sok od ribizle ili maline, pa kratko prokuvajte uz mešanje. Skinite prsten, pa kad se preliv ohladi, prelijte tortu. Hladite je još dva sata pre služenja.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.