Za podlogu:
300 g dvopeka
130 g mekanog putera
Za fil:
8 listova želatina
500 g švapskog sira
400 g svežeg neslanog krem-sira
5 kašika sirupa od vanile
2,5 dl slatke pavlake
2 kesice vanilin-šećera
4 kašike soka od limete
kesica providnog preliva za torte
150 g šećera
3 dl soka od ribizle ili
maline
Izmrviti dvopek u blenderu ili u kesi oklagijom. Izmesiti mrvice s maslacem. Masu rasporediti po podlozi ovičenoj prstenom za tortu (prečnik 26 cm). Ohladite u frižideru.
Razmekšajte želatin. Izmešajte obe vrste sira i vanilin sirup. Ocediti želatin, rastopiti ga i umešajte u krem. Umutite slatku pavlaku s vanilin-šećerom i umešajte u krem. Rasporedite krem preko podloge od dvopeka. Hladite u frižideru oko četiri sata.
Razmutite sok od limete s praškom za preliv, dodajte šećer i sok od ribizle ili maline, pa kratko prokuvajte uz mešanje. Skinite prsten, pa kad se preliv ohladi, prelijte tortu. Hladite je još dva sata pre služenja.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari