Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

TORTA OD JAGODA

TORTA OD JAGODA

TORTA OD JAGODA

TORTA OD JAGODA 24 jaja, 400 g brašna, 200 g šećera, 2 dl ulja, 2 dl mleka, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer.
Za fil: 1/2 l mleka, 2 pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 125 g margarina, 1 kg jagoda, šlag.

Žumanca dobro umutite sa šećerom, dodajte ulje, mleko, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Belanca umutite u čvrst sneg i umešajte ih u prethodnu smesu. Pecite u okruglom kalupu 30-45 minuta. Kad se kora ohladi razrežite je na tri dela. Skuvajte puding, pa kada se ohladi umešajte margarin. Ređajte koru, fil, jagode, šlag, pa ponovo isto i završite korom. Ukrasite sa šlagom i jagodama po želji.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.