Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Torta od čokoladae i kafe

Torta od čokoladae i kafe

Torta od čokoladae i kafe

Za koru: 10 belanaca, 300 g šećera, 300 g mlevenih oraha, 2 kašike oštrog brašna.
Za fil: 10 žumanaca, 200 g šećera, 3 rebra čokolade, 250 g maslaca, 3 kašičice jake crne kafe.

Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno. Od dobijene smese ispecite 4-5 tankih listova u obliku pravougaonika, na 180 stepeni oko 20 minuta i ostavite ih da se ohlade. Žumanca izmešajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuvajte mešajući dok smesa ne počne da se zgušnjava. Skinite je sa šporeta, dodajte kafu i stavite da se hladi. Penasto umućen maslac dodajte ohlađenom filu. Ispečene listove premažite filom, složite jedan na drugi, pa tortu celu premažite filom i pospite orasima ili premažite glazurom od čokolade.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.