Za koru: 10 belanaca, 300 g šećera, 300 g mlevenih oraha, 2 kašike oštrog brašna.
Za fil: 10 žumanaca, 200 g šećera, 3 rebra čokolade, 250 g maslaca, 3 kašičice jake crne kafe.
Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno. Od dobijene smese ispecite 4-5 tankih listova u obliku pravougaonika, na 180 stepeni oko 20 minuta i ostavite ih da se ohlade. Žumanca izmešajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuvajte mešajući dok smesa ne počne da se zgušnjava. Skinite je sa šporeta, dodajte kafu i stavite da se hladi. Penasto umućen maslac dodajte ohlađenom filu. Ispečene listove premažite filom, složite jedan na drugi, pa tortu celu premažite filom i pospite orasima ili premažite glazurom od čokolade.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari