10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 2 vanilin-šećera, 2 pudinga od vanile, 250 g šećera u prahu, 1 l mleka, 250 g margarina, 300 g čokolade za kuvanje, 200 g mlevenih lešnika, 2 kesice šlaga.
Od belanaca, šećera, četiri žumanca, četiri kašike brašna, 100 grama rendane čokolade i praška za pecivo ispecite dve kore na 180 stepeni oko 15 minuta. Na pari istopite 100 grama čokolade sa kašikom margarina, pa premažite kore. Ostatak žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pudingom, šest kašika brašna i vanilin-šećerom, pa sve to zakuvajte u litri mleka da se dobije gust žut fil. Kad se fil ohladi, dodajte mu prethodno umućen margarin. Fil podelite na dva dela, pa u prvi deo dodajte 100 grama istopljene čokolade, a u drugi 200 grama mlevenih lešnika. Filovati kora, čokoladni fil, kora, fil sa lešnikom. Tortu ukrasite sa šlagom i dekorišite po želji.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari