Potrebno je:
2 mrgarina
650gr šećera u prahu
15 jaja
700gr čokolade za kuvanje
9 kašike brašna
700gr šlaga
1l mleka
Umutiti 2 margarina sa 650gr šećera u pahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca. Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika. Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 stepeni 10 do 15 minuta. Postupak ponoviti jos 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700gr šlaga sa 1 litar mleka. Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil a preko fila šlag zatim staviti drugu koru pa fil, šag i na kraju staviti treću koru. A zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari