Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

TOČAK TORTA

TOČAK TORTA

TOČAK TORTA

Kora:

2 šolje brašna
3 kašika džema od kajsije
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike ulja
1 šolja šećera
1 šolja (za belu kafu) mleka
½ praška za pecivo

Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
1 šolja šećera
250 g margarina
1 kesica burbon vanillin šećera


Priprema kore:
U posudu staviti džem, mleko, ulje i šećer i mešati dok se sastojci ne sjedine.
Sodu bikarbonu dodati u brašno promešati i dodati u posudu s predhodno izmućenom smesom.
Ispeći u četvrtastom plehu(40x35cm), 20min na 200C. Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.

Priprema fila:
Skuvati 800 ml mleka (od ukupno ll) i dodati šećer. U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile, skuvati ga kao puding, pa ohladiti. U ohlađen fil dodati predhodno umućen margarin i prah šećer.


Slaganje:
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne. Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka. Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom.
Staviti u frižider da se stegne.

Recept poslao:
Ljuba Kitanović
Beograd

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.