Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Teleći odrezak

Teleći odrezak

Teleći odrezak

2 kašike gustina, začinsko bilje, so, biber, nekoliko kašika ulja, 800 g telećeg bifteka, pola veze peršuna.

Ceo komad bifteka posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem po želji (mirođija, bosiljak, majčina dušica…) i stavite u tiganj sa zagrejanim uljem, pa propržite sa svih strana da dobije koricu i finu braon boju. Stavite u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite na tihoj vatri oko sat vremena. Kada je biftek gotov izvadite ga iz pleha i zajedno sa tečnošću koju je meso pustilo tokom pečenja stavite u tiganj, pustite da provri, ako je potrebno još začinite i dodajte gustin razmućen sa malo vode. Na kraju umešajte seckani peršun i po želji dodajte kockicu maslaca za bogatiji ukus. Biftek isecite na tanke šnicle i svaku prelijte sosom i ukrasite peršunom. Kao prilog poslužite prženi krompir ili dinstano povrće po želji.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.