Svinjski but u komadu, maslinovo ulje, so, biber, 4 šolje soka od jabuke, 1 šolja goveđeg bujona, 3 jabuke, 3 glavice crvenog luka, lovorov list. ZA PRILOG:2 šolje pirinča, 4 šolje vode, 3 šolje pilećeg bujona, 50 g putera, 1/2 šolje naseckanih oraha.
Meso začinite solju i biberom. U većoj posudi zagrejte maslinovo ulje i pecite meso da dobije boju sa svih strana. Smanjite temperaturu, dodajte sok od jabuke, bujon, očišćenje komade jabuka, na rebarca iseckani crveni luk i lovorov list. Posudu poklopite i lagano krčkajte u naredna tri sata ili stavite u rernu na 150 stepeni. Za prilog otopite puter u posudi, dodajte orahe da se kratko proprže nekoliko minuta, dodajte pirinač, pa svu tečnost i pustite da prokuva.
Zatim smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da krčka dok pirinač ne upije svu tečnost. Kad je pečenje gotovo izvadite meso, luk i jabuke na tanjir za posluživanje, a tečnost stavite na jakoj vatri da kuva dok se ne zgusne i pretvori u divan sos.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari