Za 4 osobe: 800 g svinjskog filea, glavica luka, 2 čena belog luka, 20 većih listova sveže nane, kašičica kima u prahu, pola kašičice šećera u prahu, ulje, so i biber
Listove nane operite iseckajte i pomešajte sa zgnječenim belim lukom, kimom i kašikom ulja. Ovom mešavinom obilato premažite meso i ostavite da se sat vremena marinira u frižideru.
Za to vreme zagrejte ulje u šerpi, dodajte seckani luk i kratko ga ispržite. Kada se luk zacakli, pospite šećerom u prahu i minut, dva karamelizujte, pa preko njega položite marinirano meso i propržite ga da porumeni sa svih strana. Posolite, pobiberite, dodajte 0,5 dl vode, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte 20 minuta, dodajte s vremena na vreme malo vode, ako je potrebno. Služite toplo.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari