Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Štrudla sa jabukama

Štrudla sa jabukama

Štrudla sa jabukama

ŠTRUDLA SA JABUKAMA250 g brašna, 1 jaje, malo soli, 3 kašike rastopljenog maslaca, 100 ml vode, 1 kg jabuka, 200 g pečenih lešnika, 125 g šećera, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica burbon vanile, šećer u prahu


Brašno, so, jaje, maslac i mlaku vodu dobro umutite mikserom, pa ga zatim rukom zamesite, zamotajte u providnu foliju i ostavite sat vremena. Za to vreme oljušite jabuke, narendajte ih nakrupno ili narežite na kockice, a maslac rastopite i prohladite. Na brašnom posutoj površini lagano razvlačite testo, namažite ga rastopljenim maslacem, pospite mlevenim lešnicima, preko njih stavite jabuke, šećer i cimet i lagano zarolajte. Štrudlu stavite u namašćen pleh i premažite sa malo maslaca, pa je pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada se štrudla ohladi, pospite je šećerom u prahu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.