Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Štrudla od trešanja

Štrudla od trešanja

Štrudla od trešanja

ŠTRUDLA OD TREŠANJAZa testo:
450 g brašna, 40 g šećera, 50 g maslaca, 200 dl mleka, 1 jaje, 1 kocka kvasca, malo limunove kore
Za fil:
1,5 kg trešanja, 2 vanilina šećera, malo cimeta, šećer po potrebi


Stavite kvasac u malo mleka, brašna i šećera da se diže. U drugu posudu stavite jaje, brašno, mleko, šećer, maslac i rendanu koru limuna. Kad kvasac nadođe, pomešajte ga sa ostalim sastojcima i zamesite glatko testo, pa pustite da odstoji pola sata. U očišćene trešnje dodajte vanilin šećer, cimet i šećer. Testo podelite u četiri loptice i svaku razvaljajte i punite filom od trešanja. Pustite da odstoji pola sata i pre prečenja premažite maslacem. Pecite 45 minuta na 180-200 stepeni.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.