Za testo:
450 g brašna, 40 g šećera, 50 g maslaca, 200 dl mleka, 1 jaje, 1 kocka kvasca, malo limunove kore
Za fil:
1,5 kg trešanja, 2 vanilina šećera, malo cimeta, šećer po potrebi
Stavite kvasac u malo mleka, brašna i šećera da se diže. U drugu posudu stavite jaje, brašno, mleko, šećer, maslac i rendanu koru limuna. Kad kvasac nadođe, pomešajte ga sa ostalim sastojcima i zamesite glatko testo, pa pustite da odstoji pola sata. U očišćene trešnje dodajte vanilin šećer, cimet i šećer. Testo podelite u četiri loptice i svaku razvaljajte i punite filom od trešanja. Pustite da odstoji pola sata i pre prečenja premažite maslacem. Pecite 45 minuta na 180-200 stepeni.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari