Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Straćatela jagoda torta

Straćatela jagoda torta

Straćatela jagoda torta

STRAĆATELA JAGODA TORTAZa testo:
100 g čokolade, 4 jaja, so, 120 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 2 kašičice kakaa, 100 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
20 g instant želatina, 1 kg jagoda, 100 g šećera, 250 g maskarponea, 250 g svežeg sira, 4 kašike limunovog soka, 300 g slatke pavlake za šlag, 100 g čokolade
Za glazuru:
200 g čokolade, 1 kašika ulja, 100 g slatke pavlake

Otopite čokoladu. Umutite jaja sa šećerom i postepeno dodajte sve sastojke redom. Dodajte otopljenu čokoladu. Pecite u kalupu prečnika 24-26 cm, obloženom papirom za pečenje, oko 25 minuta na 180 stepeni. Kad se kora ohladi, prerežite je na pola. Želatin pripremite po uputstvu. Oko 1/4 količine jagoda ukuvajte sa šećerom, pa dodajte maskarpone, sveži sir i sok od limuna. Sve izmešajte, pa dodajte želatin. Odvojte četiri kašike od ovog fila, a u ostatak dodajte umućeni šlag i rendanu čokoladu. Prvu koru premažite s malo fila, pa ređajte cele jagode uspravno po celoj torti. Preko jagoda stavite ostatak fila, pa stavite drugu koru. Ostavite tortu da se hladi četiri sata. Nakon toga premažite je okolo filom koji ste odvojili, a u koji ste dodali umućenu slatku pavlaku. Za glazuru otopite čokoladu s kašikom ulja i prelijte tortu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.