Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Specijalne mirisne buhtle sa voćem i makom

Specijalne mirisne buhtle sa voćem i makom

Specijalne mirisne buhtle sa voćem i makom

Specijalne mirisne buhtle sa voćem i makom250 ml soka od zove
50 ml soka od grožđa
1 štapić cimeta
1 komad kore organskog limuna
1 zvezdasti anis
100 g šećera
2 kruške u kompotu
(iz tegle)
100 g šljiva u kompotu (iz tegle)
200 g smrznutog bobičastog voća
275 g brašna
50 g maka
1 kesica suvog kvasca
150 ml mlakog mleka
malo soli
1 jaje
100 g tečnog maslaca


Prokuvati sok od zove i grožđa sa cimetom, korom limuna i zvezdastim anisom. Dodati 3 kašike šećera i kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta. Ocediti kruške i šljive, pa ih dodati, kao i smrznuto voće. Izvaditi iz kompota dodate začine. Za buhtle pomešati brašno, mak i kvasac. Dodati mleko, ostatak šećera, so, jaje i 50 g maslaca. Umesiti testo, razviti ga u kobasicu i izdeliti je na 16 porcija. Od svake porcije oblikovati buhtlu. Premazati pleh za pečenje sa 25 g maslaca. Staviti na pleh buhtle, sa malo razmaka između njih. Ostaviti sve na toplom mestu da testo naraste, oko 30 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Premazati buhtle sa 25 g maslaca i peci ih 35 minuta. Po želji posuti šećerom u prahu i servirati ih uz kompot.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.