Manji crni luk, tri šnita slanine, dva čena belog luka, četvrtina šolje peršuna, pola kilograma mlevenog mesa, polovina šolje parmezana, tri supene kašike prezle, veće jaje, so i biber, tri četvrtine kutije špageta, tri šolje sosa od paradajza
Napunite veliki lonac vodom i ostavite da proključa za pastu. U blender ubacite crni luk, slaninu, beli luk i peršun, pa miksujte dok se ne usitni. Prebacite u činiju srednje veličine i dodajte mleveno meso, parmezan, prezlu, jaje, pola kašičice soli i četvrtinu kašičica bibera, pa mešajte dok se ne sjedini. Od mešavine formirajte 16 ćufti i pržite ih 10-12 minuta. Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. Zagrejte sos od paradajza i ubacite u njega ćufte. Poslužite zajedno sa pastom i pospite parmezanom.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari