550 g pšeničnog integralnog brašna
250 g putera
7 jaja
750 g praziluka
375 ml slatke pavlake
3/8 l mleka
300 g mesnate slanine
so
biber
Na radnu površinu stavite 500 g brašna. Po tome raspodelite 200 g sitno sečenog putera. Potom stavite u činiju i u sredinu dodajte 1/8 l mlake vode, jedno jaje i pola kašičice soli. Umotajte u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Praziluk isecite na kolutiće.
U posudi zagrejte preostali puter i na njemu dinstajte praziluk ne dok ne postane staklast. Po tome prosejte preostalo brašno i kratko zagrejte. Prelijte pavlakom ili mlekom. Smesu ostavite da se kuva minut-dva, pri tom dobro mešajte. Ostavite da se ohladi.
U ohlađenu smesu dodajte jaja i dobro začinite solju i biberom. Namastite pleh i zagrejte rernu na 200 stepeni.
Testo razvaljajte na nabrašnjenoj površini veličine pleha. Nanesite smesu od praziluka. Slaninu isecite na široke trake i stavite na kolač. Pecite ga u vrućoj rerni oko 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari