Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Slana torta

Slana torta

Potrebno je - za testo: 400 g bundeve, 300 g brašna, 15 g suvog kvasca, 100 ml kisele pavlake, jaje, kašičica šećera, 100 ml tople vode i prstohvat soli. Za fil: 1 dl kisele pavlake, 200 g praške šunke, 200 g kačkavalja, so i biber.

Kvasac rastopite u toploj vodi i ostavite sa strane da nadođe. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, jaje i kiselu pavlaku. Dodajte kvasac i mesite da dobijete elastično, homogeno testo, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 60 minuta. Za to vreme očistite bundevu, iseckajte je na kockice i kuvajte u ključaloj slanoj vodi da sasvim omekša. Bundevu procedite, ispasirajte, dodajte kiselu pavlaku, posolite, pobiberite i promešajte. Nadošlo testo podelite na dva dela i istanjite u dva tanka kruga. Svaki krug premažite slojem pirea, a u sredinu stavite 100 g iseckane praške šunke i 100 g struganog kačkavalja. Ivice testa preklopite ka unutra, malo ih zgužvajte, ali pazite da ne preklopite fil. Ostavite da odstoji 20 minuta, jednu po jednu pažljivo položite u podmazan pleh i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Izvor: Novosti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.