Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Sekelji gulaš

Sekelji gulaš

600 g svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 crvene paprike
400–500 g kiselog kupusa
200 g paradajza
4 kašike ulja
so, biber
list lorbera
kašičica kima
po kašika mlevene slatke i ljute paprike
150 g kisele pavlake

Meso dobro oprati i obrisati kuhinjskom krpom. Oljuštiti crni i beli luk i iseckati na sitnije komade.
Paprike oprati i preseći na pola, očistiti od semena i iseći na oko 2 cm velike kockice. Kiseli kupus sitno iseckati. Paradajz oprati i takođe sitno iseckati.
Zagrejati ulje u jednoj posudi i na njemu sa svih strana zapeći meso. Dodati crni i beli luk i sve zajedno malo propržiti. Zatim u to dodati kockice paprike, kiseli kupus i paradajz sa njegovim sokom. Začiniti solju, biberom, kimom i mlevenom paprikom. Dodati list lorbera. Pustite gulaš da jednom provri, poklopite ga i pustite da polako krčka još oko 60 minuta.
Pre serviranja jela, dodajte kiselu pavlaku i ukoliko je potrebno, ponovo začinite solju i biberom.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.