1/2 kg kora za pite, 3 jaja, 1 vanilin šećer, 20 kašike šećera, 20 kašike mleka, 20 kašike ulja, 20 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 4-5 jabuka, 1 kesica cimeta
Odvojte po dve kore. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko i sve sjedinite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo smesi od jaja i dobro promešajte. Jabuke oljuštite, izrendajte i pomešajte sa cimetom. Stavite prvu koru i premažite je smesom od jaja i brašna. Preko nje stavite drugu koru, pa i nju premažite smesom od jaja i brašna, a onda rasporedite jabuke na jednoj strani i uvijte filovane kore u rolat. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Rolate premažite uljem i pecite na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu i secite kada se ohladi.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari