1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, 250 g šargarepe, 400 g brokolija, 2 jajeta, 100 ml kisele pavlake, 1 čen belog luka, muskatni oraščić, beli biber u prahu, so, 1 kašika rendanog parmezana, 50 g brašna, 2 kašičice mešavine suvog začina, za premazivanje 1 jaje i susam
Brokoli operite, razdvojte na cvetiće, kratko prokuvajte i ocedite. Šargarepu oljuštite, takođe kratko prokuvajte i isecite na kolutove. U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, kiselu pavlaku, seckani beli luk, narendani muskatni oraščić, biber, parmezan i malo soli. Lisnato testo odmrznite i razdelite na dva dela. Polovinu lisnatog testa razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na veličinu 35×30 cm. U sredini testa rasporedite pola količine brokolija i šargarepe i pospite kašičicom začina. Pola količine mešavine pavlake i jaja prelijte preko povrća, rubove testa premažite razmućenim jajetom, preklopite ih i dobro spojite. Površinu testa zarežite nožem tako da dobijete mrežicu, premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Ponovite postupak sa drugom polovinom testa. Ovako pripremljene savijače od lisnatog testa stavite na pobrašnjeni lim i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta. Pečene savijače malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari