Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Savijača od lisnatog testa sa povrćem

Savijača od lisnatog testa sa povrćem

Savijača od lisnatog testa sa povrćem

SAVIJAČA OD LISNATOG TESTA SA POVRĆEM1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, 250 g šargarepe, 400 g brokolija, 2 jajeta, 100 ml kisele pavlake, 1 čen belog luka, muskatni oraščić, beli biber u prahu, so, 1 kašika rendanog parmezana, 50 g brašna, 2 kašičice mešavine suvog začina, za premazivanje 1 jaje i susam

Brokoli operite, razdvojte na cvetiće, kratko prokuvajte i ocedite. Šargarepu oljuštite, takođe kratko prokuvajte i isecite na kolutove. U odgovarajućoj činiji pomešajte jaja, kiselu pavlaku, seckani beli luk, narendani muskatni oraščić, biber, parmezan i malo soli. Lisnato testo odmrznite i razdelite na dva dela. Polovinu lisnatog testa razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na veličinu 35×30 cm. U sredini testa rasporedite pola količine brokolija i šargarepe i pospite kašičicom začina. Pola količine mešavine pavlake i jaja prelijte preko povrća, rubove testa premažite razmućenim jajetom, preklopite ih i dobro spojite. Površinu testa zarežite nožem tako da dobijete mrežicu, premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Ponovite postupak sa drugom polovinom testa. Ovako pripremljene savijače od lisnatog testa stavite na pobrašnjeni lim i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta. Pečene savijače malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.