Sastojci:
8 jaja
20 kašika šećera
14 kašika mlevenih oraha
6 štangle čokolade
4 kašike brašna
kora od limuna
200gr šlag kreme od vanile
200g margarina
Priprema:
Umutiti 4 jaja, najpre belanca sa 5 kašike šećera, dodati žumanca i mutiti još malo. Umućenoj masi dodati 2 kašike brašna jednu štanglu nastrugane čoklolade i malo strugane kore limuna. Peći na temperauri 220C oko 20min tako ispeći još jednu koru.
Fil:
Na pari umutiti 5 žumanca sa 10 kašike šećera. Kad se fil zgusne dodajte 4 štangle čokolade i mešajte sve dok se i ona ne otopi. Ohlađenom filu dodajte umućen margarin i dobro izmešajte masu. Podelite fil na dva dela i filujte kore sledećim redosledom:
kora, fil, kora, fil.
Umutiti šlag kremu i njime premazati celu tortu. Ukrasiti mlevenim oraima i struganom čokoladom.
Recept poslala:
Aleksandra Stojković
Niš

Komentari
Komentari