Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sarme sa šampinjonima

Sarme sa šampinjonima

Sarme sa šampinjonima

Sarme sa šampinjonima600 g blitve
400 g šampinjona
200 g slanog sira
1 glavica luka
1 jaje
1 veza peršuna
200 ml pavlake
100 g kačkavalja
400 g seckanog paradajza pelata
malo muskatnog oraha
Ulje
so, biber

Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu. Sitno seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke, skinite sa šporeta i ostavite da se smesa potpuno ohladi. Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona.

Stavite dva lista blitve jedan do drugog, na njih stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan vatrostalni sud ili tepsiju ravnomerno rasporedite pelat, preko njega pospite seckani peršun i preko toga poređajte sarme. Prelijte ih pavlakom, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.