1 šolja kinoe
2 šolje vrele vode
so
1 ½ šolja kockica bundeve
8 polovina sušenog paradajza ili šaka maslina
½ šolja oraha
2 glavice manjeg ljubičastog luka
1 vezica peršuna
5 kašika maslinovog ulja
jabukovo sirće ili sok limuna
tamari sos ili so
sveže mleveni biber
Sušeni paradajz potopite u toploj vodi dok pripremate ostale sastojke. Kinou operite, dobro ocedite i prelijte je vrelom vodom. Dodajte prstohvat soli, poklopite posudu, smanjite vatru i kuvajte petnaestak minuta, dok kinoa ne upije svu tečnost. Pustite da se malo ohladi. Na pari skuvajte kockice bundeve (može i sa korom ako je bundeva zdrava i ekološki gajena) dok skroz ne omekšaju. Luk naseckajte na sitne kockice, peršun dobro usitnite, a orahe naseckajte na manje komadiće. Potopljeni paradajz ocedite i naseckajte na trakice. Sve sastojke pomešajte u većoj činiji pa dodajte ulje, sirće ili limunov sok, biber i na kraju tamari sos ili so. Poslužite mlako ili na sobnoj temperaturi, a ako su vam dostupne manje bundeve, izdubite ih, skuvajte na pari i napunite ih ovom salatom - svi će biti oduševljeni.
Izvor: Sensa
Komentari
Komentari