Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

RUSKE ŠUBARE

RUSKE ŠUBARE

RUSKE ŠUBARE

Potrebno je

za koru:

8jaja
300gr šećera
8 kašika mleka
250gr brašna
2 kašike kakao praha
1 prašak za pecivo

za fil:

1,5l mleka
8 kašika gustina
12 kašika šećera
2 vanilin šećera
250gr margarina

Glazura:

70gr čokolade
3 kašike vode
1/2 kašike margarina
100gr kokosa

Umutiti jaja, dodati šećer, vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i peći oko pola sata u zagrejanoj pećnici. Hladno seći na kolutove, čašom i preseći preko sredine. Skuvati fil sa mlekom, brašnom, šećerom i u ohlađen dodati umućen maslac. Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku rusku kapu u kokos.
Za fil može se mesto gustina skuvati puding od vanile ili bilo koji po ukusu.

Recept poslala:
Jasmina Agić
Borča

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.